@article{oai:mie-u.repo.nii.ac.jp:00013943, author = {Tuladhar, Astha and トゥラダール, アスタ}, journal = {三重大学教養教育院研究紀要, Bulletin of the college of liberal arts and sciences, Mie University}, month = {Mar}, note = {application/pdf, In today’s world, as the food we consume are traded across distant lands, there is a global awakening to learn about traditional foods popular in different cultures. Gaining knowledge about food diversity is important for food security in a world that is populating rapidly. Rediscovery and introduction of ingredients used in different cultures could lead to new commercially successful food commodities not yet known widely. The purpose of this paper is to introduce various uses of Carissa carandas L., a popular berry fruit known as ‘karonda’ in the Indian subcontinent. As the general public’s interest in foreign ingredients grows, it can lead to economic benefit in importing countries. As a fruit tree with medicinal, nutritional and functional value, Carissa carandas L. has the potential to be an economically beneficial crop. Here, specific information has been collected about: 1) commercial species, 2) medicinal properties 3) propagation, 4) processed food items, and 5) other uses., 昨今私たちが、消費する食品は長距離にわたって取引されている。さまざまな国や文化で、人気が高く、珍しい伝統食品について学ぶことに世界が目覚めている。多様な食料に関する知識を得ることは、人口急増と食料安全保障の観点から重要である。異文化の食材を再発見し紹介することで経済的な利益も可能である。本稿の目的はインド大陸で人気のベリーであるカロンダの様々な用途を紹介することである。新食材への関心が高まると輸入国に利益をもたらすであろう。そこで、医療、栄養、機能的価値を持つカロンダについて、本稿では以下の情報を収集した:1)品種、2)薬効、3)繁殖方法、4)加工食品、5)他の用途である。}, pages = {35--39}, title = {Various uses of Karonda (Carissa carandas L.) in the Indian subcontinent}, volume = {5}, year = {2020} }