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  1. 50 大学院生物資源学研究科・生物資源学部
  2. 50C 紀要
  3. 三重大学農学部学術報告 = The bulletin of the Faculty of Agriculture, Mie University
  4. 61 (1980)

シロカキ用水量の構成要素に関する調査研究 : 矢作川用水のシロカキ用水量に関する検討

http://hdl.handle.net/10076/2693
http://hdl.handle.net/10076/2693
f754c4db-388d-4436-8980-baf2ec8bd4fa
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN002343370006108.pdf AN002343370006108.pdf (1.2 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2007-03-23
タイトル
タイトル シロカキ用水量の構成要素に関する調査研究 : 矢作川用水のシロカキ用水量に関する検討
言語 ja
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 束田, 浩一

× 束田, 浩一

ja 束田, 浩一

en Sokuda, Koichi

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水谷, 正一

× 水谷, 正一

ja 水谷, 正一

en Mizutani, Masakazu

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木本, 凱夫

× 木本, 凱夫

ja 木本, 凱夫

en Kimoto, Yoshio

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In the YAHAGI drainage basin which is situated in the eastern part of Aichi prefecture, the authors have researched the elements of water requirement for rice field preparation. Main results obtained are as follows, The elements of the water requirement for preparation are evaporation, the depth of flooding water, the saturation of the surface soil, and percolation. In a rough estimate, evaporation is 2-3㎜, the depth of flooding water is 40㎜, the saturation of the surface soil is less than 40㎜, percolation is 0-200㎜. Commonly, the water requirement for preparation is 80-120㎜ in a ill-drained paddy field, 100-150㎜ in a well-drained paddy field and 150-250㎜ in a leaking paddy field. Therefore, these differences are based on the total of the saturation of the surface soil and percolation. The saturation of the surface soil is influenced by the ground-water table. When the groundwater table is lower than 1m from ground surface, saturation has a maximum quantity of 40mm. Percolation is influenced by the groundwater table and the soil texture of the subsoil (particularly, the coefficient of water permeability). When the water requirement for preparation is calculated, it is an effective means to establish patterns for the groundwater table, and tire soil texture of the subsoil.
書誌情報 三重大學農學部學術報告 = The bulletin of the Faculty of Agriculture, Mie University

巻 61, p. 229-257, 発行日 1980-12-01
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0462-4408
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00234337
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
日本十進分類法
主題Scheme NDC
主題 614
その他のタイトル
言語 en
値 A Study of the Elements of Water Requirement for Rice Field Preparation : An Investigation and Experiment in the YAHAGIGAWA Water Use District
出版者
出版者 三重大学農学部
ノート
値 Agropedia提供データ
資源タイプ(三重大)
値 Departmental Bulletin Paper / 紀要論文
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Ver.1 2023-06-19 18:14:26.510846
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