ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 50 大学院生物資源学研究科・生物資源学部
  2. 50C 紀要
  3. 三重大学農学部学術報告 = The bulletin of the Faculty of Agriculture, Mie University
  4. 73 (1986)

胡麻粕の有効利用に関する研究 : 醤油製造への利用

http://hdl.handle.net/10076/6845
http://hdl.handle.net/10076/6845
5a0754cd-0349-4ac8-8376-5c1339739921
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN002343370007302.pdf AN002343370007302.pdf (666.3 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2007-08-21
タイトル
タイトル 胡麻粕の有効利用に関する研究 : 醤油製造への利用
言語 ja
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 山田, 哲也

× 山田, 哲也

ja 山田, 哲也

en Yamada, Tetsuya

Search repository
田中, 啓之

× 田中, 啓之

ja 田中, 啓之

en Tanaka, Hiroyuki

Search repository
松下, 吉広

× 松下, 吉広

ja 松下, 吉広

en Matsushita, Yoshihiro

Search repository
坪内, 一夫

× 坪内, 一夫

ja 坪内, 一夫

en Tsubouchi, Kazuo

Search repository
久松, 眞

× 久松, 眞

ja 久松, 眞

en Hisamatsu, Makoto

Search repository
赤木, 盛郎

× 赤木, 盛郎

ja 赤木, 盛郎

en Akaki, Morio

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 1. 胡麻粕の一般食品分析とアミノ酸分析を行い,これが良質の蛋白源であるを確認した。 2. この有効利用を目的として,醤油原料に使用し,各種割合で配合して醤油の醸造試験を行った。 3. 熟成した醤油について醤油基準分析とアミノ酸分析を行い,胡麻粕の配合比率の増加に伴い可溶性窒素,ホルモール態窒素,グルタミン酸共減少することが判明した。 4. しかし,胡麻粕50%置換の醤油はパネルテストで良好な評価を得た。 5. 胡麻粕の配合比率の増加に伴い,醸造中諸味の白力ビの発生が抑制されること,醸造後緒味より醤油の圧搾分離が良くなることが判明した。
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Defatted sesame cake was proved to be a good protein source by analysis of its protein content and amino acid composition. A trial utiiization of this defatted sesame cake to soy-sauce manufacturing was conducted. Although the soy-sauce produced with a perfect substitute of defatted soy bean cake by defatted sesame cake as the material of soy-sauce fermentation received a lower evaluation, it received an excellent evaluation with the fifty percent substitute in a panel test for each matured soy-sauce sample. Amino acid analysis also gave the same evaluation as mentioned above for each sample on the basis of their glutamic acid content. In coneclusion, defatted sesame cake is favourable as a material for soy-sauce manufacturing.
書誌情報 三重大學農學部學術報告 = The bulletin of the Faculty of Agriculture, Mie University

巻 73, p. 49-58, 発行日 1986-12-01
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0462-4408
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00234337
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
その他のタイトル
言語 en
値 Studies on Utilization of Defatted Sesame Cake : Manufacturing of Soy-sauce with Defatted Sesame Cake
出版者
出版者 三重大学農学部
ノート
値 Agropedia提供データ
資源タイプ(三重大)
値 Departmental Bulletin Paper / 紀要論文
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-06-19 18:13:07.988012
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3