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  1. 20 教育学部・教育学研究科
  2. 20C 紀要
  3. 三重大学教育学部研究紀要. 自然科学
  4. 35 (1984)

The Determination of Diphenyl and ortho-Phenylphenol in Citrus Fruits by High Performance Liquid Chromatography

http://hdl.handle.net/10076/4725
http://hdl.handle.net/10076/4725
14b90cf4-c561-4fb2-9b24-b1fee364efc1
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2018-03-16
タイトル
タイトル The Determination of Diphenyl and ortho-Phenylphenol in Citrus Fruits by High Performance Liquid Chromatography
言語 en
言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 metadata only access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_14cb
著者 大川, 博徳

× 大川, 博徳

ja 大川, 博徳

en Ohkawa, Hironori

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大川, 勝徳

× 大川, 勝徳

ja 大川, 勝徳

en Ohkawa, Masanori

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 A simultaneous determination method for diphenyl(DP)and ortho-phenylphenol(OPP)in citrus fruits, by high performance liquid chromatography(HPLC), was examined. Control and imported fruits were used. For two hrs twice DP and OPP were extracted, by reflux distillation with water, into cyclohexane. HPLC analysis was carried out with Finepak SIL <special>C18-T</special> as packing materials, dilute methanol as mobile phase, and ultraviolet detector at 254nm. The quantitative exactitude of HPLC was confirmed by comparing chromatograms of control fruits with those of contaminated ones. The recovery rates, after adding two preservatives from the control fruits by this method, were 96.7-101.8% for DP after 2 hrs' distillation and 90.5-102.5% for OPP after 4 hrs' distillation. This method has the advantages of simple extraction procedure, lesser solvent consumption, and adequate accuracy. The minimum concentration for determination by this method is 0.1μg DP or OPP per g sample.
書誌情報 三重大学教育学部研究紀要. 自然科学

巻 35, p. 133-138, 発行日 1984-02-01
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0389-9225
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00234199
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
その他のタイトル
言語 ja
値 高速液体クロマトグラフィーによる柑橘類中のジフェニール及びオルトフェニルフェノールの定量
出版者
出版者 三重大学教育学部
資源タイプ(三重大)
値 Departmental Bulletin Paper / 紀要論文
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Ver.1 2023-06-19 16:23:52.388894
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