ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 50 大学院生物資源学研究科・生物資源学部
  2. 50C 紀要
  3. 三重大学生物資源学部紀要 = Bulletin of the Faculty of Bioresources, Mie University
  4. 3 (1990)

醤油酵母の細胞融合に関する研究 : 第二報 プロトプラスト調整条件の再検討と遺伝子導入法の予備的検討

http://hdl.handle.net/10076/3122
http://hdl.handle.net/10076/3122
80c7d725-3b40-44f4-a875-287d70388d3d
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN100738460000307.pdf AN100738460000307.pdf (452.7 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2007-05-10
タイトル
タイトル 醤油酵母の細胞融合に関する研究 : 第二報 プロトプラスト調整条件の再検討と遺伝子導入法の予備的検討
言語 ja
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 cell fusion
キーワード
主題Scheme Other
主題 Electric field method
キーワード
主題Scheme Other
主題 Electroporation
キーワード
主題Scheme Other
主題 soy-sauce
キーワード
主題Scheme Other
主題 Zygosaccharomyces rauxii
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 小瀬古, 茂樹

× 小瀬古, 茂樹

ja 小瀬古, 茂樹

en Koseko, Shigeki

Search repository
宮本, 佳典

× 宮本, 佳典

ja 宮本, 佳典

en Miyamoto, Yoshinori

Search repository
久松, 眞

× 久松, 眞

ja 久松, 眞

en Hisamatsu, Makoto

Search repository
山田, 哲也

× 山田, 哲也

ja 山田, 哲也

en Yamada, Tetsuya

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 For improvement of fermentation activity of Zygosaccharomyces rouxii, cell fusion of the yeast with Saccharomyces cerevisiae was attempted by electric field method. The results are following:
1 For the preparation of protoplast, 2 M KCI and 2 M soribitol is the best to Z, rouxii and 1 M sorbitol is the best to S.cerevisiae as osmotic stabilizer. This observation suggests that favorable osmotic pressure is different to yeast species and mutant.
2 For the generation of protoplast, 1M KCI is the best and 2 M KCI is better to Z. rouxii as osmotic stabilizer.
3 The concentration and reaction time of Zymolyase-20 T is proved 1000 ㎍/ml and 60 min as best condition.
4 Preculture condition of yeast for protoplast preparation was surveyed and 10% NaCl addition to medium is favorable for Z. rouxii (ade-) and no addition is better for Z. rouxii (wild).
5 A trial of gene transfer of S. cerevisiae to Z. rouxii cell by electroporation method gave six
strains having excellent fermentation activity.
書誌情報 三重大学生物資源学部紀要 = The bulletin of the Faculty of Bioresources, Mie University

巻 3, p. 79-85, 発行日 1990-02-28
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0915-0471
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10073846
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
日本十進分類法
主題Scheme NDC
主題 498
その他のタイトル
言語 en
値 Studies on Cell Fusion of Soy-Sauce Yeast : Part 2 Preparation Condition of Protoplast and Electoroporation Condition
出版者
出版者 三重大学生物資源学部
ノート
値 Agropedia提供データ
資源タイプ(三重大)
値 Departmental Bulletin Paper / 紀要論文
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-06-19 18:30:34.931708
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3