ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 20 教育学部・教育学研究科
  2. 20K 科研費報告書
  3. 2015年度

アルカリ性食品中での澱粉のテクスチャー制御法

http://hdl.handle.net/10076/15479
http://hdl.handle.net/10076/15479
f7d47b33-d683-4457-9e0e-001e25110c08
名前 / ファイル ライセンス アクション
20K17839.pdf 20K17839.pdf (159.2 kB)
Item type 報告書 / Research Paper(1)
公開日 2017-01-13
タイトル
タイトル アルカリ性食品中での澱粉のテクスチャー制御法
言語 ja
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 澱粉
キーワード
主題Scheme Other
主題 テクスチャー
キーワード
主題Scheme Other
主題 アルカリ性食品
キーワード
主題Scheme Other
主題 糊化
キーワード
主題Scheme Other
主題 老化
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_18ws
資源タイプ research report
著者 平島, 円

× 平島, 円

ja 平島, 円

en HIRASHIMA, Madoka

Search repository
高橋, 亮

× 高橋, 亮

ja 高橋, 亮

en TAKAHASHI, Rheo

Search repository
西成, 勝好

× 西成, 勝好

ja 西成, 勝好

en NISHINARI, Katsuyoshi

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 炭酸ナトリウムや水酸化カルシウムをタピオカ澱粉またはコーンスターチに添加し,澱粉糊液と澱粉ゲルのpHを高くすると,澱粉の糊化は阻害されるとわかった。しかし,高温で加熱すると澱粉粒子の崩壊が促進され,アミロース鎖やアミロペクチン鎖が多く溶出することがわかった。そのため,コーンスターチ糊液の粘度やゲルのゲル強度は高pHにおいて高くなった。また,老化の進行具合も緩やかになるとわかった。
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Increasing pH of starch pastes or starch gels by adding sodium carbonate or calcium hydroxide caused higher starch gelatinization temperature and gelatinization temperature, i. e. hindering starch gelatinization. However, when the samples were heated at higher temperature than gelatinization temperature, the collapse of starch granules were promoted, then a lot of amylose and amylopectin leached out from starch granules. Therefore, the viscosity of starch pastes and the gel strength of starch gels increased. Moreover, the retrogradation of both starch pastes and starch gels were inhibited.
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 2012年度~2014年度科学研究費補助金(基盤研究(C))研究成果報告書
書誌情報
発行日 2015-05-25
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
その他のタイトル
en
Texture control of alkalized starch pastes or starch gels
出版者
出版者 三重大学
科研費番号
内容記述タイプ Other
内容記述 24500942
資源タイプ(三重大)
Kaken / 科研費報告書
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-06-19 17:50:29.860261
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3