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  1. 40 大学院工学研究科・工学部
  2. 40C 紀要
  3. Research reports of the Faculty of Engineering, Mie University
  4. 17 (1992)

Factors Affecting the Temper Embrittlement in HAZ of Cr-Mo Steel

http://hdl.handle.net/10076/3982
http://hdl.handle.net/10076/3982
2ecce65b-dbdd-412e-848f-022a6b8b9e59
名前 / ファイル ライセンス アクション
AA008163410170004.PDF AA008163410170004.PDF (2.3 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2007-07-02
タイトル
タイトル Factors Affecting the Temper Embrittlement in HAZ of Cr-Mo Steel
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
主題Scheme Other
主題 temper embrittlement
キーワード
主題Scheme Other
主題 Cr-Mo steel
キーワード
主題Scheme Other
主題 tempering condition
キーワード
主題Scheme Other
主題 effect of stress
キーワード
主題Scheme Other
主題 SR-treatment
キーワード
主題Scheme Other
主題 intergranular fracture
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 玉置, 維昭

× 玉置, 維昭

en Tamaki, Koreaki

ja 玉置, 維昭

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鈴木, 実平

× 鈴木, 実平

en Suzuki, Jippei

ja 鈴木, 実平

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領家, 宏治

× 領家, 宏治

en Ryoke, Kohji

ja 領家, 宏治

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 A new type of temper embrittlement is possible to occur in the HAZ of 1 1/4Cr-1/2Mo steel. The factors influencing this embrittlement would be the tempering- time and temperature, SR-treatment before tempering and the stress during tempering. Those factors were examined using the simulated-HAZ specimen. This specimen (HAZ specimen) was tempered at 773 to 873K for 5 to 2000 hours with and without loading. Charpy impact test was carried out on the tempered specimen. The temper embrittlement occurs most intensively at 823K when the tempering time exceeded 200 hours at 823K. The embrittlement still occurred in the SR-teated specimen when tempering was prolonged. The stress intensified the tendency of embrittlement when tempering time exceeded 200 hours at 823K. SEM observation informed that the embrittlement was caused by the weakening of grain boundary of the prior-austenite.
書誌情報 Research reports of the Faculty of Engineering, Mie University

巻 17, p. 21-36, 発行日 1992-12-21
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0385-6208
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA00816341
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
その他のタイトル
言語 ja
値 Cr-Mo鋼溶接部の焼きもどし脆化因子について
出版者
出版者 Faculty of Engineering, Mie University
資源タイプ(三重大)
値 Departmental Bulletin Paper / 紀要論文
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Ver.1 2023-06-19 18:42:32.716698
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