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  1. 50 大学院生物資源学研究科・生物資源学部
  2. 50C 紀要
  3. 三重大学水産学部研究報告 = Bulletin of the Faculty of Fisheries, Mie University
  4. 11 (1984)

Study of quality in fish shellfish as food - I : Concentration of formaldehyde in various tissues of cultured eel by formalin bath

http://hdl.handle.net/10076/3516
http://hdl.handle.net/10076/3516
a77e9dec-1862-47bb-a0d3-fae776ada31c
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN0023428X0001104.pdf AN0023428X0001104.pdf (234.6 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2007-06-20
タイトル
タイトル Study of quality in fish shellfish as food - I : Concentration of formaldehyde in various tissues of cultured eel by formalin bath
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
主題Scheme Other
主題 formaldehyde
キーワード
主題Scheme Other
主題 formalin
キーワード
主題Scheme Other
主題 eel
キーワード
主題Scheme Other
主題 drug bath
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 Ueno, Ryuji

× Ueno, Ryuji

en Ueno, Ryuji

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Horiguchi, Yoshishige

× Horiguchi, Yoshishige

en Horiguchi, Yoshishige

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Kubota, Saburoh S.

× Kubota, Saburoh S.

en Kubota, Saburoh S.

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The present study was undertaken to examine the concentration of formaldehyde in the various tissues of cultured eel by formalin bath. Formaldehyde is determined by the accetylacetone method. Formaldehyde in 4 l of water containing 50 and 200 ppm formalin, in which the test eels were, disappeared comletely within 2 and 3 days, respectively. In control water, formaldehyde in water containing 50 and 200 ppm formalin decreased gradually and disappeared within 4 and 14 days, respectively. The biphasic curve of formaldehyde consentrated was obtained in the muscle,liver and blood of eel when it was exposed to the bath of formalin at 50 and 200 ppm. The levels in tissues decreased gradually and were almost equal to those of the control within 17 - 21 days post bath. The peak levels of formaldehyde in tissues post bath of formalin at 200 ppm showed similar heights to those of formalin at 50 ppm. It could be observed also that the tissues of Japanese eel naturally contain a small amount of formaldehyde.
書誌情報 三重大学水産学部研究報告 = Bulletin of the Faculty of Fisheries, Mie University

巻 11, p. 37-42, 発行日 1984-10-01
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0287-5772
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN0023428X
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
日本十進分類法
主題Scheme NDC
主題 464
その他のタイトル
言語 ja
値 食品としての魚介類の品質に関する研究 (1)
出版者
出版者 三重大学水産学部
ノート
値 Agropedia提供データ
資源タイプ(三重大)
値 Departmental Bulletin Paper / 紀要論文
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