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  1. 50 大学院生物資源学研究科・生物資源学部
  2. 50C 紀要
  3. 三重大学生物資源学部紀要 = Bulletin of the Faculty of Bioresources, Mie University
  4. 5 (1991)

養殖マダイの化学成分の変動に関する研究-Ⅶ : 養殖マダイの無機成分含量の成長段階別, 産地別および養成方法別比較並びに天然魚との比較

http://hdl.handle.net/10076/3250
http://hdl.handle.net/10076/3250
bb5dc692-3d35-432e-8ab1-a628d1a89dbf
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN100738460000510.pdf AN100738460000510.pdf (849.6 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2007-05-23
タイトル
タイトル 養殖マダイの化学成分の変動に関する研究-Ⅶ : 養殖マダイの無機成分含量の成長段階別, 産地別および養成方法別比較並びに天然魚との比較
言語 ja
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 cultured red sea bream
キーワード
主題Scheme Other
主題 mineral content
キーワード
主題Scheme Other
主題 variation
キーワード
主題Scheme Other
主題 growth stage
キーワード
主題Scheme Other
主題 culture method
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 森下, 達雄

× 森下, 達雄

ja 森下, 達雄

en Morishita, Tatsuo

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宇野, 和明

× 宇野, 和明

ja 宇野, 和明

en Uno, Kazuaki

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荒木, 利芳

× 荒木, 利芳

ja 荒木, 利芳

en Araki, Toshiyoshi

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Differences in the mineral contents of cultured red sea bream of different growth stages, localities, and culture methods were investigated, and a comparison was also made between those fish and the
wild ones. The following results were obtained.
(1) The contents of P, Fe, Mg, Na and K were nearly constant regardless of growth. The Ca content slightly decreased with growth.
(2) The content of P in the meat was slightly higher in the cultured fish than in the wild fish. On the other hand, that in viscera was higher in the latter than in the former. The Fe content was high in
the meat of cultured fish. There were no appreciable differences in the contents of Ca, Na, and Mg in the meat between cultured and wild fish.
(3) Fish raised on moist pellets containing more Na amount than fish raised on sardines, whereas the Ca content was high in the latter.
(4) No remarkable difference was seen in the mineral contents between fish raised in a marifarm and fish cultivated in net cages.
(5) The mineral contents in the meat of the analyzed fish differed in value from those listed in the standard tables of food composition in Japan.
書誌情報 三重大学生物資源学部紀要 = The bulletin of the Faculty of Bioresources, Mie University

巻 5, p. 117-131, 発行日 1991-01-31
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0915-0471
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10073846
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
日本十進分類法
主題Scheme NDC
主題 487
その他のタイトル
言語 en
値 Studies on the Variations in Chemical Constituents of Cultured Red Sea Bream―VII : Comparison of the Mineral Contents of the Meat of Cultured Red Sea Bream of Different Growth Stages, Localities and Culture Methods, and Those of wild Fish
出版者
出版者 三重大学生物資源学部
ノート
値 Agropedia提供データ
資源タイプ(三重大)
値 Departmental Bulletin Paper / 紀要論文
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