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イワシ調味液製造に関する研究
http://hdl.handle.net/10076/3254
http://hdl.handle.net/10076/3254e6c445a3-a73b-434b-afbc-e3af327ecf47
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||||||
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公開日 | 2007-05-23 | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | イワシ調味液製造に関する研究 | |||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | fish sauce | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | sardine | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | protease | |||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||
著者 |
坪内, 一夫
× 坪内, 一夫
× 久松, 眞
× 山田, 哲也
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抄録 | ||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||
内容記述 | Production of fish sauces from sardines with proteases was investigated. To prevent sardine putrefaction during processing and obtain a good yield regarding the umami component,the hydrdysis condition was discussed, and the results obtained are following: 1. Eleven commercial proteases were examined, and the three proteases were selected from them on the data of hydrolysis ratio of sardine, contents of soluble nitrogen components and amounts of liberated glutamic acid and inosinic acid. 2. An increment of addition volume of the enzymes to sardines led to the formation of more glutamic acid and solube nitrogen components in the hydrolysates. 3, The fish sauces obtained in this study were analyzed regarding their amino acids, organic acids, and nucleotides, and they were proven to be good material as the base of food seasoning with a comparison of commercial fish sauces, because of less trimethyl amine and rich umami components. |
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書誌情報 |
三重大学生物資源学部紀要 = The bulletin of the Faculty of Bioresources, Mie University 巻 5, p. 141-147, 発行日 1991-01-31 |
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ISSN | ||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||||||||
収録物識別子 | 0915-0471 | |||||||||||||||||
書誌レコードID | ||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||||||
収録物識別子 | AN10073846 | |||||||||||||||||
フォーマット | ||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||||||
内容記述 | application/pdf | |||||||||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||||||||||
日本十進分類法 | ||||||||||||||||||
主題Scheme | NDC | |||||||||||||||||
主題 | 498 | |||||||||||||||||
その他のタイトル | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
値 | Studies on the Production of a Fish Sauce from Sardines | |||||||||||||||||
出版者 | ||||||||||||||||||
出版者 | 三重大学生物資源学部 | |||||||||||||||||
ノート | ||||||||||||||||||
値 | Agropedia提供データ | |||||||||||||||||
資源タイプ(三重大) | ||||||||||||||||||
値 | Departmental Bulletin Paper / 紀要論文 |