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  1. 50 大学院生物資源学研究科・生物資源学部
  2. 50C 紀要
  3. 三重大学生物資源学部紀要 = Bulletin of the Faculty of Bioresources, Mie University
  4. 10 (1993)

バイオリアクターによる醤油製造法の研究 : 第三報 無殺菌諸味の連続発酵条件の検討

http://hdl.handle.net/10076/2894
http://hdl.handle.net/10076/2894
4d1fef76-7ea7-486f-9c46-2540217d8dc1
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN100738460001012.pdf AN100738460001012.pdf (326.5 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2007-04-06
タイトル
タイトル バイオリアクターによる醤油製造法の研究 : 第三報 無殺菌諸味の連続発酵条件の検討
言語 ja
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 soy-sauce
キーワード
主題Scheme Other
主題 soy-sauce-moromi
キーワード
主題Scheme Other
主題 bioreactor
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 小瀬古, 茂樹

× 小瀬古, 茂樹

ja 小瀬古, 茂樹

en Koseko, Shigeki

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久松, 眞

× 久松, 眞

ja 久松, 眞

en Hisamatsu, Makoto

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松永, 正好

× 松永, 正好

ja 松永, 正好

en Matsunaga, Masayoshi

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山田, 哲也

× 山田, 哲也

ja 山田, 哲也

en Yamada, Tetsuya

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 We studied the bioreactor systems for soy sauce production from unsterilized soy‐sauce‐moromi-mash suspension. MIC(Microbe Immobilized Ceramics)reactor with immobilized Zygosaccharomyces rouxii produced 2.0% ethanol and 38 ppm 2-phenylethanol at 30 hours residence time. That reactor immobilized with Candida versatilis produced 2.0% ethanol and 3.7ppm 4‐ethylguaiacol at 48 hour residence time. MIC reactor were ensured enough fluidity of feed solution by aerating at 0.08vvm. Ethanol fermentation was 2.5 time (Z. rouxii) and 4 time (C. versatilis) more efficient at Hight to Diameter ratio (H/D) of 25 than at H/D of 8.8. Unsterilized soy‐sauce‐moromi was fermented in the open System bioreactors immobilized with Z. rouxii or C. versatilis, and a blend of the both fermentation products showed good score in evaluation of flavor and taste.
書誌情報 三重大学生物資源学部紀要 = The bulletin of the Faculty of Bioresources, Mie University

巻 10, p. 189-194, 発行日 1993-03-26
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0915-0471
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10073846
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
日本十進分類法
主題Scheme NDC
主題 588
その他のタイトル
言語 en
値 Studies on Soy‐Sauce Production by Bioreactor : Part 3 Continuous Soy-Sauce Fermentaion with Unsterilized Soy‐Sauce‐Moromi Mash
出版者
出版者 三重大学生物資源学部
ノート
値 Agropedia提供データ
資源タイプ(三重大)
値 Departmental Bulletin Paper / 紀要論文
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