WEKO3
アイテム
フレッシュコンクリートの性状変化に及ぼす温度の影響
http://hdl.handle.net/10076/3111
http://hdl.handle.net/10076/311167615d0b-a02f-4ede-91f7-767d0ea3f992
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||
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公開日 | 2007-05-10 | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | フレッシュコンクリートの性状変化に及ぼす温度の影響 | |||||||||
言語 | ja | |||||||||
言語 | ||||||||||
言語 | jpn | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | fresh concrete | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | temperature | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | slump | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | setting time | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | compressive strength | |||||||||
資源タイプ | ||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||
著者 |
月岡, 存
× 月岡, 存
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抄録 | ||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||
内容記述 | The experimental study on the changes of the state of fresh concrete was conducted. In this experiment, the temperature of the concrete was setted in the three ranges (30~33℃, 20~23℃, 10~13℃). Concrete was mixed, using two kinds of chemical admixture (accelerative type and standard type). The following is the summary of the result. 1)What degree the temperature of concrete had effect on changes of slump, bleeding ratio and setting time was demonstrated. 2)The difference of chemical admixture had greatest effect on setting time of all the nature of fresh concrete. 3)The length of elapsed time since the concrete had been mixed had influence on slump, air content, bleeding, setting time and compressive strength of concrete. | |||||||||
抄録 | ||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||
内容記述 | レディーミクストコンクリートを想定したフレッシュ コンクリートの性状の変化に関する室内実験を実施した。 実験では,コンクリートの温度条件を3種類(30~33 ℃,20~23℃,10~13℃)に設定した。また,コンク リートには2種類の混和剤(標準形と遅延形)を使用し た。その結果,次のことが明らかとなった。 1)コンクリートの温度が,スランプの変化,ブリージ ング率,凝結時間に影響を及ぼす程度を示した。 2)混和剤の種類は,フレッシュコンクリートの性質の 中では凝結時間に最も影響を及ぼした。 3)コンクリートの練混ぜ後の経過時間の長さが、コン クリートのスランプ,空気量,ブリージング,凝結時 間および圧縮強度に影響を及ぼした。 |
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書誌情報 |
三重大学生物資源学部紀要 = The bulletin of the Faculty of Bioresources, Mie University 巻 15, p. 19-25, 発行日 1995-12-01 |
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ISSN | ||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||
収録物識別子 | 0915-0471 | |||||||||
書誌レコードID | ||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||
収録物識別子 | AN10073846 | |||||||||
フォーマット | ||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||
内容記述 | application/pdf | |||||||||
著者版フラグ | ||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||
日本十進分類法 | ||||||||||
主題Scheme | NDC | |||||||||
主題 | 511 | |||||||||
その他のタイトル | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
値 | The Influence of Temperature on the Changes of the State of Fresh Concrete | |||||||||
出版者 | ||||||||||
出版者 | 三重大学生物資源学部 | |||||||||
ノート | ||||||||||
値 | Agropedia提供データ | |||||||||
資源タイプ(三重大) | ||||||||||
値 | Departmental Bulletin Paper / 紀要論文 |