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  1. 20 教育学部・教育学研究科
  2. 20A 学術雑誌論文
  3. 学術雑誌論文

アガロペクチン水溶液の熱的・レオロジー的特性

http://hdl.handle.net/10076/11175
http://hdl.handle.net/10076/11175
93d45ed2-d4d4-4755-b8e1-2ba6fe37b7b6
名前 / ファイル ライセンス アクション
20A13300.pdf 20A13300.pdf (1.2 MB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2010-06-24
タイトル
タイトル アガロペクチン水溶液の熱的・レオロジー的特性
言語 ja
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 agaropectin
キーワード
主題Scheme Other
主題 agarose
キーワード
主題Scheme Other
主題 agar
キーワード
主題Scheme Other
主題 gelation
キーワード
主題Scheme Other
主題 アガロペクチン
キーワード
主題Scheme Other
主題 アガロース
キーワード
主題Scheme Other
主題 寒天
キーワード
主題Scheme Other
主題 ゲル化
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
著者 高橋, 亮

× 高橋, 亮

ja 高橋, 亮

en Takahashi, Rheo

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平島, 円

× 平島, 円

ja 平島, 円

en Hirashima, Madoka

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谷田, 陽子

× 谷田, 陽子

ja 谷田, 陽子

en Tanida, Yoko

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西成, 勝好

× 西成, 勝好

ja 西成, 勝好

en Nishinari,Katsuyoshi

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 A sample with a high concentration of agaropectin was refined by the dimethyl sulfoxide method. Gelation properties of the refined agaropectin and agar were then examined by differential scanning calorimetry and dynamic viscoelasticity measurements. Although the refined agaropectin alone could not form a gel, it did not impede the gelation of agar but rather promoted the network formation of agarose gels. These results suggested that agaropectin contributes to the formation of agar gels not only through the gathering or cohering of agarose, but also through helping in the formation of the three-dimensional network of agarose.
書誌情報 日本食品科学工学会誌 : Nippon shokuhin kagaku kogaku kaishi = Journal of the Japanese Society for Food Science and Technology

巻 56, 号 11, p. 591-599, 発行日 2009-11-01
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 1341-027X
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10467499
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
その他のタイトル
値 Thermal and rheological properties of agaropectin aqueous solutions
出版者
出版者 日本食品科学工学会
資源タイプ(三重大)
値 Journal Article / 学術雑誌論文
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Ver.1 2023-06-19 17:53:42.695874
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