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  1. 20 教育学部・教育学研究科
  2. 20A 学術雑誌論文
  3. 学術雑誌論文

澱粉糊の諸特性に及ぼす呈味物質の影響. 第2報 : 甘味調味料(ショ糖)

http://hdl.handle.net/10076/11196
http://hdl.handle.net/10076/11196
89800313-df3f-47e4-9e8f-8109c6db6dca
名前 / ファイル ライセンス アクション
20A13310.pdf 20A13310.pdf (2.7 MB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2010-06-30
タイトル
タイトル 澱粉糊の諸特性に及ぼす呈味物質の影響. 第2報 : 甘味調味料(ショ糖)
言語 ja
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
著者 平島, 円

× 平島, 円

ja 平島, 円

en Hirashima, Madoka

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高橋, 亮

× 高橋, 亮

ja 高橋, 亮

en Takahashi, Rheo

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西成, 勝好

× 西成, 勝好

ja 西成, 勝好

en Nishinari, Katsuyoshi

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The effects of sucrose on the rheological properties of corn starch paste was studied by static and dynamic viscoelasticity measurements, DSC measurements and microscopic observation. The sucrose concentration was varied between 0% and 55% by weight. The viscosity of the paste increased with increasing sucrose concentration up to 20wt% and then decreased with increasing sucrose concentration above 20wt%, although the viscosity of the samples containing sucrose was higher than that of the control at higher shear rate; i. e., the shear thinning behavior became less pronounced. A lower content of sucrose enhanced the swelling of starch granules, while a higher content of sucrose decreased the rate of swelling and resulted in a higher gelatinization temperature to higher temperature. No effect on the viscoelasticity of corn starch paste containing more than 20wt% sucrose was apparent when the sucrose was added after gelatinization. The viscoelasticity of corn starch paste to which sucrose had been added after gelatinization increased with increasing sucrose concentration.
書誌情報 日本調理科学会誌 = Journal of cookery science of Japan

巻 36, 号 4, p. 371-381, 発行日 2003-11-01
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 1341-1535
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10471022
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
その他のタイトル
値 The effects of taste substances on the physical properties of corn starch pastes. II : Sweet seasoning (Sucrose)
出版者
出版者 日本調理科学会
資源タイプ(三重大)
値 Journal Article / 学術雑誌論文
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Ver.1 2023-06-19 17:53:34.878622
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