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  1. 20 教育学部・教育学研究科
  2. 20A 学術雑誌論文
  3. 学術雑誌論文

澱粉糊の諸特性に及ぼす呈味物質の影響. 第1報 : 酸味調味料(クエン酸および酢酸)

http://hdl.handle.net/10076/11197
http://hdl.handle.net/10076/11197
7528e86b-77c8-435c-b2b2-fae3b8e9a6e9
名前 / ファイル ライセンス アクション
20A13311.pdf 20A13311.pdf (2.9 MB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2010-06-30
タイトル
タイトル 澱粉糊の諸特性に及ぼす呈味物質の影響. 第1報 : 酸味調味料(クエン酸および酢酸)
言語 ja
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 コーンスターチ
キーワード
主題Scheme Other
主題 粘弾性
キーワード
主題Scheme Other
主題 酸味酸味料
キーワード
主題Scheme Other
主題 クエン酸
キーワード
主題Scheme Other
主題 酢酸
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
著者 平島, 円

× 平島, 円

ja 平島, 円

en Hirashima, Madoka

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高橋, 亮

× 高橋, 亮

ja 高橋, 亮

en Takahashi, Rheo

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西成, 勝好

× 西成, 勝好

ja 西成, 勝好

en Nishinari, Katsuyoshi

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The effects of citric acid and acetic acid on the rheological properties of com starch pastes were studied by steady and dynamic viscoelasticity and intrinsic viscosity measurements, and by microscopic observation. The pH value of corn starch dispersion was arbitrarily adjusted to between 6.0 and 3.0. The viscosity of the pastes was increased by decreasing pH value (between 5.5 and 3.8), while the viscosity of samples with a pH value below 3.5 was lower than that of the control (pH = 6.3). Many glucose chains were leached out from the starch granules by adding acid, which led to hydrolysis of glucose chains. No decrease in the viscoelasticity of the com starch pastes was apparent from adding acid at 25°C after gelatinization, indicating that the degree of this hydrolysis was low.
書誌情報 日本調理科学会誌 = Journal of cookery science of Japan

巻 36, 号 3, p. 225-233, 発行日 2003-08-01
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 1341-1535
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10471022
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
その他のタイトル
値 Effects of taste substances on the physical properties of corn starch pastes. I : Sour seasonings (Citric acid and acetic acid)
出版者
出版者 日本調理科学会
資源タイプ(三重大)
値 Journal Article / 学術雑誌論文
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Ver.1 2023-06-19 17:53:33.897004
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