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  1. 50 大学院生物資源学研究科・生物資源学部
  2. 50A 学術雑誌論文
  3. 学術雑誌論文

Applications of infrared spectroscopy to biochemical, food and agricultural process

http://hdl.handle.net/10076/11171
http://hdl.handle.net/10076/11171
adbedcbb-bd36-4582-b710-e7523ed5e190
名前 / ファイル ライセンス アクション
50A13527.pdf 50A13527.pdf (1.1 MB)
Item type 学術雑誌論文 / Journal Article(1)
公開日 2010-06-23
タイトル
タイトル Applications of infrared spectroscopy to biochemical, food and agricultural process
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
主題Scheme Other
主題 Infrared spectroscopy
キーワード
主題Scheme Other
主題 metabolites
キーワード
主題Scheme Other
主題 agriculture
キーワード
主題Scheme Other
主題 food processing
キーワード
主題Scheme Other
主題 tasting
キーワード
主題Scheme Other
主題 sugar
キーワード
主題Scheme Other
主題 monitoring
キーワード
主題Scheme Other
主題 metabolic kinetics
キーワード
主題Scheme Other
主題 enzyme reaction
キーワード
主題Scheme Other
主題 fermentation
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ journal article
著者 Hashimoto, Atsushi

× Hashimoto, Atsushi

en Hashimoto, Atsushi

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Kameoka, Takaharu

× Kameoka, Takaharu

en Kameoka, Takaharu

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Integrated investigations on infrared spectroscopic characteristics of metabolites and on applications of infrared spectroscopy to foodstuff production, food processing, and tasting are described. As the important metabolites, saccharides, which play very important roles in various functions, located in the central position of the metabolic pathways, were selected, and the spectral features of the saccharides and related materials are discussed. Additionally, the applications of spectral analysis to the monitoring of the enzyme reaction and the sugar metabolic processes, which are the main materials in food processing, are described. Furthermore, the studies on the spectroscopic measurements during the cultivation of agricultural products as foodstuffs and in the tasting as the final quality evaluation of foods are represented. These results suggest that infrared spectroscopy could be very effective for evaluating foodstuff production and the tasting of the processed foods and that the applied topics should provide fundamental information about the spectral behavior of the metabolites and bioproducts.
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 著者最終稿ページ: p1-66
書誌情報 Applied Spectroscopy Review

巻 43, 号 5, p. 416-451, 発行日 2008-09-01
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0570-4928
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA00543566
DOI
関連タイプ isVersionOf
識別子タイプ DOI
関連識別子 10.1080/05704920802108131
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ AM
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_ab4af688f83e57aa
日本十進分類法
主題Scheme NDC
主題 464
出版者
出版者 Taylor & Francis
関係URI
関連名称 http://www.informaworld.com/smpp/content~db=all?content=10.1080/05704920802108131
ノート
値 出版者版電子ジャーナルあり
資源タイプ(三重大)
値 Journal Article / 学術雑誌論文
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Ver.1 2023-06-19 17:04:20.291320
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