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  1. 50 大学院生物資源学研究科・生物資源学部
  2. 50C 紀要
  3. 三重大学水産学部研究報告 = Bulletin of the Faculty of Fisheries, Mie University
  4. 9 (1982)

Studies on the lytic action of extracellular enzymes produced by marine bacteria on aquatic-food-poisoning microorganisms - II : Lytic activity on the cells and sell walls of food-putrefying bacteria

http://hdl.handle.net/10076/3476
http://hdl.handle.net/10076/3476
e0355023-aca4-4087-ba57-decb3ef07806
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN0023428X0000903.pdf AN0023428X0000903.pdf (284.2 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2007-06-18
タイトル
タイトル Studies on the lytic action of extracellular enzymes produced by marine bacteria on aquatic-food-poisoning microorganisms - II : Lytic activity on the cells and sell walls of food-putrefying bacteria
言語 en
言語
言語 eng
キーワード
主題Scheme Other
主題 marine bacteria
キーワード
主題Scheme Other
主題 lytic enzyme
キーワード
主題Scheme Other
主題 putrefying bacteria
キーワード
主題Scheme Other
主題 cell walls
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 Sugahara, Isao

× Sugahara, Isao

en Sugahara, Isao

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Hayashi, Koichiro

× Hayashi, Koichiro

en Hayashi, Koichiro

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Kimura, Toshio

× Kimura, Toshio

en Kimura, Toshio

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Takayama, Nobuhiro

× Takayama, Nobuhiro

en Takayama, Nobuhiro

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The study on the lytic action of extracellular enzyme(s) produced by strain V 37 was carried out to obtain fundamental information with a final object of applying lytic enzymes to the preservation of food. In the present study, strain V 37 exhibited a remarkable lytic action on the cell walls as well as on the living cells and heat-killed cells of strain HK 14 capable of putrefying kamaboko. However, the cell walls and living cells of Pseudomonas aeruginosa, Salmonella enteritidis and Staphylococcus aureus showed low or no susceptibility to lytic enzyme(s) of strain V 37.
書誌情報 三重大学水産学部研究報告 = Bulletin of the Faculty of Fisheries, Mie University

巻 9, p. 23-29, 発行日 1982-10-01
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0287-5772
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN0023428X
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
日本十進分類法
主題Scheme NDC
主題 663
その他のタイトル
言語 ja
値 水産食品汚染細菌に対する海洋細菌産生酵素の溶菌作用に関する研究 (2)
出版者
出版者 三重大学水産学部
ノート
値 Agropedia提供データ
資源タイプ(三重大)
値 Departmental Bulletin Paper / 紀要論文
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Ver.1 2023-06-19 18:33:34.203156
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