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  1. 50 大学院生物資源学研究科・生物資源学部
  2. 50C 紀要
  3. 三重大学水産学部研究報告 = Bulletin of the Faculty of Fisheries, Mie University
  4. 12 (1985)

養殖魚の栄養性ミオパチー症候群に関する研究 - IX : ブラウンミールで飼育したコイの病理組織像

http://hdl.handle.net/10076/2799
http://hdl.handle.net/10076/2799
3d11b0f7-50f2-42f7-925d-ab3a5e2e0529
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN0023428X0001213.pdf AN0023428X0001213.pdf (435.3 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2007-03-29
タイトル
タイトル 養殖魚の栄養性ミオパチー症候群に関する研究 - IX : ブラウンミールで飼育したコイの病理組織像
言語 ja
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 Brown meal
キーワード
主題Scheme Other
主題 Carp
キーワード
主題Scheme Other
主題 Histopathology
キーワード
主題Scheme Other
主題 Myopathy
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 宮崎, 照雄

× 宮崎, 照雄

ja 宮崎, 照雄

en Miyazaki, Teruo

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津田, 晃

× 津田, 晃

ja 津田, 晃

en Tsuda, Akira

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窪田, 三朗

× 窪田, 三朗

ja 窪田, 三朗

en Kubota, Saburo S.

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In recent years, the quality of white fish meal for fish diets has become poor because of the decreased quantity of crude protein. On the other hand, quality of brown meal has become improved and its production has increased significantly. In the present study, there differnt types of diets including brown meal (sardine whole body) were provided. Diet-1 was vitamin E free, included brown meal with a low level of crude protein and was exposed to sun-rays for 5 days after mixture. Diet-2 was vitamin E free, included brown meal with a high level of crude protein and was exposed to sun-rays for 5 days after mixture. Diet-3 was vitamin E free and incleded brown meal with the low level of crude protein and sun-ray exposure for 5 days. These diets including the deteriorated meal were fed to carp for 160 days.
Carp fed the diet-1 showed good weight gain but on histopathological examination, the red and pink musculature displayed slight to moderate vacuolar degeneration of muscle fibers, and white muscle fibers showed atrophy and necrosis.Carp fed the diet-2 showed good weight gain and only slight vacuolar degeneration of the red and pink muscle fibers. Carp fed the diet-3 showed less weight gain and extensive vacuolar degeneration of the red and pink muscle fibers. A feeding examination was also conducted on the control carp with a diet including white fish meal and vitamin E. The carp showed less weight gain but no obvious pathological change. The results of this study indicate that brown meal is usable for fish diets unless it will be severely deteriorated.
書誌情報 三重大学水産学部研究報告 = Bulletin of the Faculty of Fisheries, Mie University

巻 12, p. 131-137, 発行日 1985-10-01
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0287-5772
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN0023428X
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
日本十進分類法
主題Scheme NDC
主題 663
その他のタイトル
言語 en
値 Studies on Nutritional Myopathy Syndrome in Cultured Fishes - IX : Histopathology of Carp fed Brown Meal
出版者
出版者 三重大学水産学部
ノート
値 Agropedia提供データ
資源タイプ(三重大)
値 Departmental Bulletin Paper / 紀要論文
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