WEKO3
アイテム
中小家畜の生産構造と市場構造の経済分析
http://hdl.handle.net/10076/3024
http://hdl.handle.net/10076/3024fa4910e9-a0cb-4821-b675-f7cf2fc3ea26
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||
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公開日 | 2007-04-25 | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | 中小家畜の生産構造と市場構造の経済分析 | |||||||||
言語 | ja | |||||||||
言語 | ||||||||||
言語 | jpn | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | Industry of Pork | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | Broilers and Eggs | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | Choice of Technology | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | Choice of Transaction | |||||||||
資源タイプ | ||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||
著者 |
木南, 章
× 木南, 章
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抄録 | ||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||
内容記述 | In this study, we analyzed the production and market structure of pork, broilers and eggs, by econometorical methods and research investigation. Major findings are as follows: 1. Decreasing the amount of labor per hour per product is restricted by the effect of labor-saving technology and economies of scale. 2.Demand of employed labor is mainly generated by expansion of production. 3. Limitational production function is representative of the technology of these industries. 4. Choice of facilities, structure of labor and marketing strategy are restricted by their effect on productivity. 5. Production scale affects the selection of the buyer of farm products. 6. Mode of transaction between farmers and wholesalers affects price setting of farm products. | |||||||||
抄録 | ||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||
内容記述 | 本研究では,計量経済学的手法と実態調査により,中 小家畜の生産購造と市場構造の分析を行った。 主要な結論は以下のとおり。 1.単位あたり労働量の削減は,労働節約技術と規模の 経済性によって規定される。 2.雇用労働の需要は主に規模拡大によってもたらされ る。 3.リミテーショナル生産関数はこれらの産業の技術を 代表している。 4.施設,労働の構成,販売戦略の選択は,それぞれが 生産性に与える効果によって規定される。 5.生産規模は生産物の販売相手の選択に影響する。 6.農家と卸売業者の間の生産物取引の |
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書誌情報 |
三重大学生物資源学部紀要 = The bulletin of the Faculty of Bioresources, Mie University 巻 13, p. 33-100, 発行日 1994-12-22 |
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ISSN | ||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||
収録物識別子 | 0915-0471 | |||||||||
書誌レコードID | ||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||
収録物識別子 | AN10073846 | |||||||||
フォーマット | ||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||
内容記述 | application/pdf | |||||||||
著者版フラグ | ||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||
日本十進分類法 | ||||||||||
主題Scheme | NDC | |||||||||
主題 | 641 | |||||||||
その他のタイトル | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
値 | Study on the Production and Marketing Structure of Pork, Broilers and Eggs | |||||||||
出版者 | ||||||||||
出版者 | 三重大学生物資源学部 | |||||||||
ノート | ||||||||||
値 | Agropedia提供データ | |||||||||
資源タイプ(三重大) | ||||||||||
値 | Departmental Bulletin Paper / 紀要論文 |