ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 50 大学院生物資源学研究科・生物資源学部
  2. 50C 紀要
  3. 三重大学生物資源学部紀要 = Bulletin of the Faculty of Bioresources, Mie University
  4. 14 (1995)

各種食品廃棄物に含まれる糖類の分析

http://hdl.handle.net/10076/3084
http://hdl.handle.net/10076/3084
84cdaa53-d88c-4742-bba1-d60d69ad7557
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN100738460001406.pdf AN100738460001406.pdf (420.2 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2007-05-08
タイトル
タイトル 各種食品廃棄物に含まれる糖類の分析
言語 ja
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 polysaccharide
キーワード
主題Scheme Other
主題 food waste
キーワード
主題Scheme Other
主題 sugar composition
キーワード
主題Scheme Other
主題 hemicellulose
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 久松, 眞

× 久松, 眞

ja 久松, 眞

en Hisamatsu, Makoto

Search repository
福本, 貴子

× 福本, 貴子

ja 福本, 貴子

en Fukumoto, Takako

Search repository
野田, 高弘

× 野田, 高弘

ja 野田, 高弘

en Noda, Takahiro

Search repository
寺西, 克倫

× 寺西, 克倫

ja 寺西, 克倫

en Teranishi, Katsunori

Search repository
山田, 哲也

× 山田, 哲也

ja 山田, 哲也

en Yamada, Tetsuya

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Polysaccharide fractions from various industrial food wastes were obtained by sequential extraction with hot water and 24% KOH. The sugar compositions of alkaline extracts, which thought to be composed of hemicellulose, were determined. The hemicellulose from corn peel, sesame peel and bagasse appeared to consist mainly of arabinoxylan. The fraction from yeast had high glucose and mannose, suggesting the presence of glucan and mannan. Arabinogalactan thought to be main component in hemicellulosic fractions from okara and sweet potato starch residue. The alkaline extract fractious from sakekasu, soy sauce kasu and cell of Acetobacter showed high glucose contents.
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 各種食品廃棄物を熱水,アルカリの順で抽出し,ヘミ
セルロースが多いと考えられるアルカリ可溶画分の構成
糖を調べ,新たな用途開発のための基礎資料とすること
を目的で行った。トウモロコシ外皮,胡麻外皮,バガス
はアラビノキシランが多く,特に,バガスでは直鎖のア
ラビノキシランの存在が示唆される結果となった。酵母
はグルカン,マンナンが主体であると考えられた。オカ
ラ,サツマイモ澱粉粕はアラビノガラクタンが多く含ま
れると考えられた。食酢菌体,酒粕,醤油滓はグルコー
スを多く含むことが特徴であった。
書誌情報 三重大学生物資源学部紀要 = The bulletin of the Faculty of Bioresources, Mie University

巻 14, p. 143-149, 発行日 1995-03-25
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0915-0471
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10073846
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
日本十進分類法
主題Scheme NDC
主題 498
その他のタイトル
言語 en
値 Sugar Compositions of Polysaccharide Fractions from Various Industrial Food Wastes
出版者
出版者 三重大学生物資源学部
ノート
値 Agropedia提供データ
資源タイプ(三重大)
値 Departmental Bulletin Paper / 紀要論文
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-06-19 18:28:14.806704
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3